2010
Φαρμακείο στο Χαιδάρι

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η εσωτερική διαρρύθμιση, η αλλαγή όψεων και η στατική ενίσχυση υφιστάμενου κτιρίου, σε τμήμα του οποίου στεγαζόταν επιχείρηση φαρμακείου. Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Γ.Παπανδρέου 4,  στο Δήμο Χαιδαρίου ενώ έχει, στο παρελθόν δεχθεί πλήθος μετασκευών, τόσο σε ογκοπλαστικό, όσο και σε στατικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την μορφολογική του ανομοιογένεια και την στατική του ασυνέχεια. Όσον αφορά στην εσωτερική διαρρύθμιση, το νέο κατάστημα αρθρώνεται με τον κύριο χώρο πωλήσεων και τους βοηθητικούς χώρους αποθήκευσης στην στάθμη του ισογείου, ενώ στον όροφο φιλοξενείται ένας δευτερεύων χώρος πωλήσεων καθώς και οι υποστηρικτικές λειτουργίες που απαιτούνται. Εξωτερικά, το νοτιοδυτικό άκρο του κτιρίου διαμορφώνεται από κατακόρυφο υαλοπέτασμα, το οποίο μετά από την καθαίρεση των υπαρχόντων εξωστών καλύπτει εξ ολοκλήρου την δυτική όψη και τμήμα της νότιας, ώστε να διασφαλίζεται ο άπλετος φωτισμός του εσωτερικού χώρου και η δημιουργία μιας ενιαίας επιφάνειας προβολής του καταστήματος.  Κύριο στοιχείο της άρθρωσης των όψεων αποτελεί το κατακόρυφο σκίαστρο, το οποίο περιβάλλει το κτίριο από την ανατολική και νότια πλευρά και καταλήγοντας, διαμορφώνει εξώστη στην δυτική όψη. Την κατασκευή του έργου εκτέλεσε η KDI CONTRACT (www.kdi.gr).