ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Το γραφείο ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ιδρύθηκε το 2003 και ήταν αποτέλεσμα της επί μακρόν άρτιας συνεργασίας των αρχιτεκτονικών γραφείων Δημήτρη Κροκίδη – Γιώργου Τσιρώνη και Περικλή Παληού.

Το γραφείο ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, όπου έχει να επιδείξει πλήθος έργων, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Από το 2009 η δραστηριότητα του γραφείου επεκτάθηκε στην Κύπρο ενώ στοχεύει στην παρουσία και σε άλλες χώρες μέσω συνεργασιών που έχει αναπτύξει .

Το γραφείο ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, πέραν των γενικών πεδίων δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζουν κάθε αρχιτεκτονικό γραφείο, όπως είναι οι μελέτες και οι επιβλέψεις κτιριακών έργων και διαμορφώσεων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επαγγελματικής ή μη χρήσεως, μέσω της μεγάλης εμπειρίας αλλά και της μακροχρόνιας επιστημονικής ενασχόλησης των εταίρων και των συνεργατών της, εξειδικεύεται στην μελέτη και επίβλεψη έργων συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών αλλά και νεότερων κτιρίων και συνόλων.

Στο ίδιο εξειδικευμένο πεδίο, το γραφείο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, τόσο σε τρίτα γραφεία μελετών, όσο και σε κατασκευαστές, εταιρείες real estate, υπηρεσίες του δημόσιου τομέα κ.α.

Επιπλέον, το γραφείο ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ είναι πρωτοπόρο στην ελληνική αγορά και το μοναδικό στο είδος του γραφείο μελετών, που εξειδικεύεται σε μελέτες σήμανσης κτιρίων (way finding signage) και έχει στο ενεργητικό του τις μελέτες σήμανσης των μεγαλύτερων έργων που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με πιο σημαντικό την σήμανση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Βασικές αρχές λειτουργίας του γραφείου είναι ο δημιουργικός σχεδιασμός με τα πλέον σύγχρονα δεδομένα και τάσεις της αρχιτεκτονικής που επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς ενημέρωσης για νέα υλικά και τεχνικές, με σχεδιαστικό συνθετικό πειραματισμό και με ανταλλαγή ιδεών τόσο εντός εταιρείας, όσο και με συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το γραφείο ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καρέα 14 -18 (περιοχή Μετς), σε κτίριο γραφείων δικού του σχεδιασμού, και στεγάζεται σε γραφεία με δυναμικότητα 15 θέσεων εργασίας. Οι εγκαταστάσεις του γραφείου είναι εξοπλισμένες με τα πλέον σύγχρονα συστήματα διαχείρισης data και τηλεφωνίας και διαθέτουν πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα σχεδιαστηρίου το οποίο διαρκώς ανανεώνεται και αναπτύσσεται υποστηριζόμενο από εξειδικευμένες εταιρείες.

Αποτέλεσμα των πιο πάνω, είναι ο άρτιος και πρωτοποριακός σχεδιασμός  των έργων τόσο σε αισθητικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο σε συνδυασμό με την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση και των πιο σύνθετων μελετών με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής.